Kids' Quiz – Azhwar Trivia

Madhurakavi Azhwar is unique among the 12 Azhwars, who were all great devotees of the Lord. Read this article about him and now see if you can crack this related quiz.

1. Name the Azhwar who was very devoted to his/her Guru and considered his/her Guru to be higher than the Lord Himself:
a. Andal
b. Thirumangai Azhwar
c. Madhurakavi Azhwar

2. Which Azhwar composed verses starting with “kaNNinun siRutthAmbu
a. Madhurakavi Azhwar
b. Nammazhwar
c. Thondaradipodi Azhwar

3. Who was Madhurakavi Azhwar’s guru?
a. Poigai Azhwar
b. Thirumezhisai Azhwar
c. Nammazhwar

4. Azhwars are said to be the incarnations of
a. Nityasooris
b. Devas
c. Asuras

5. The divine collection of hymns of all the Azhwars is known as
a. Thiruvembavai
b. Divya Prabandham
c. Tiruppavai

6. Nammazhwar constantly sat under which tree
a. Gooseberry tree
b. Tamarind tree
c. Peepal tree

7. The Azhwars through their divine hymns worship this Lord
a. Shiva
b. Vishnu
c. Brahma

8. Name the language in which a majority of the Azhwars’ hymns were composed
a. Sanskrit
b. Malayalam
c. Tamil

9. The divine compositions of Nammazhwar are known as
a. Thiruvaymozhi
b. Thirumalai
c. Nachiar tirumozhi

10. This Azhwar did not open his mouth to eat or speak ever since he was born until he was 16 years old
a. Thirumazhisai AzhwAr
b. Nammazhwar
c. Boothathazhwar

Compiled By
Ramya Srinivasan, San Jose, CA

Answers:
1-c, 2-a, 3-c, 4-a, 5-b, 6-b, 7-b, 8-c,9-a, 10-b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *