Kids' Quiz – Fathers Trivia

June 19 is Father’s Day 2011. Let’s see if you know some famous fathers, grandfathers and sons from the Puranas.

1. Grandfather of Pandavas and Kauravas
A. Dhrona
B. Yudhisthira
C. Bheeshma

2. Bheeshma’s father
A. Santanu
B. Vichitravirya
C. Dushyanta

3. Name the eldest son of King Dhritharasthra?
A. Duryodhana
B. Nakula
C. Vidura

4. Radharani’s father
A. Janaka
B.Vrishabhanu
C. Daksha

5. The son of Abhimanyu
A. Parikshit
B. Ghatotkacha
C. Samba

6. How many sons were born to Lakshmana?
A. Five
B. Three
C. Two

7. Another name of Sita’s father
A. King Nimi
B. King Devarata
C. King Seeradhwaja

8. Abhimanyu killed this son of Duryodhana in the Kurukshetra war
A. Lakshman
B. Brihadpala
C. Shravan

9. The only daughter of Vasudeva
A. Shrutakirti
B. Subhadra
C. Sumitra

10. The father of Rukmini
A. Bhishmaka
B. Jarasandha
C. Ambarisha

11. How many sons were born to Rama’s brother, Lakshmana?
A. Five
B. Three
C. Two

12. Dharmangada was born to this couple.
A. Rukmangada and Sandhyavali
B. Abhimanyu and Uttara
C. Bharata and Mandavi

Compiled by
Ramya Srinivasan, San Jose, CA


Answers:  1-C, 2-A, 3-A, 4-B, 5-A,6-C,7-C,8-A,9-B,10-A, 11-C, 12-A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *