Kid’s Quiz — Swami Vivekananda

1. Swami Vivenakanda was the disciple of
A. Ramakrishna Paramahamsa
B. Swami Sadananda
C. Ramana Maharshi

2. Swami Vivekananda’s birth name is
A.  Virendar Dutta
B. Narendranath Dutta
C. Rabindranath Tagore

3. Name the birth-place of Swami Vivekananda
A. New Delhi
B. Kolkata
C. Chicago

4. Swami Vivekananda was the founder of
A. Sringeri Math
B. Ramakrishna Math
C. Ahobila Math

5. Swami Vivekananda was responsible for spreading knowledge about this religion in the West:
A. Buddhism
B. Jainism
C. Hinduism

6. Swami Vivekananda was born on the auspicious day of
A. Vaikunta Ekadasi
B. Makara Sankranthi
C. Durga Pooja

7.  The headquarters of Ramakrishna Math  and Ramakrishna Mission is
A. Belur Math
B. Sandeepani Gurukulam
C. Kapila Math

8. The birthday of Swami Vivekananda is celebrated in India as
A. National Youth day
B. Children’s day
C. Labor Day

9. Swami Vivekananda attained Mahasamadhi at the age of
A. 52
B. 39
C. 88

10.  Swami Vivekananda began his speech in World’s Parliament of Religions in 1893 with the following words
A. Brothers and Sisters
B. Ladies and Gentlemen
C. Sisters and Brothers of America

Compiled by:

Ramya Srinivasan, San Jose, CA

Answers:

1-A, 2-B, 3-B, 4-B, 5-C, 6-B,7-A, 8-A, 9-B, 10-C

7 Responses to Kid’s Quiz — Swami Vivekananda

  1. bhanu says:

    Excellent work

  2. Prachi Desai says:

    I like all the questions of this page & i would tell all my friends to look into this page everyday

  3. Nivedita says:

    He is equal to god

  4. wasif says:

    nice work please “ADD” more questions

  5. Nithya says:

    I like this quiz! This will be very helpful for the upcoming Dharma Bee! 🙂

  6. Kshitij says:

    Thanks will really help for dharma bee level 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *