QUIZ TIME : INDIA’S WOMEN SAINTS

Mother Krishnabai was the foremost disciple of Swami Papa Ramadas.

1. In which year was Mother Krishnabai born?
a.1903
b.1910
c.1911

2.In which year did Mother Krishnabai become the disciple of Swami Papa Ramadas?
a.1924
b.1928
c.1930

3.Name the Indian state where Mother Krishnabai was born.
a.Tamil Nadu
b.Karnataka
c.Kerala

4.Which mantra was initiated by Swami Papa Ramadas to Mother Krishnabai?
a.‘Om Sri Ram  Jaya Ram Jaya Jaya Ram’
b.‘Jay Sri Radha Krishna’
c.‘’Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare’

5.Name the ashram that came into existence in 1931 under the guidance of Swami Papa Ramadas and Mother Krishnabai.
a.Anandashram
b.Siddhashram
c.Madhurashram

6.What is the title of Mother Krishnabai’s autobiography that was translated into English by Swami Papa Ramadas? This gives an insight into her journey of life,  spiritual quest and realization.
a.Life’s a journey
b.Guru’s Grace
c.Life is a blessing

7.Where is Anandashram located?
a.Trichy
b.Kanhangad
c.Mysore

8.What was the path that was widely advocated by Mother Krishnabai?
a.Yagnya
b.Chanting the Divine Names
c.Pooja

9.In which year was ‘Anandashram-Abode of bliss’ founded?
a.1921
b.1928
c.1931

10.In which year did Mother Krishnabai shed her mortal coil?
a.1982
b.1985
c.1989

Answers:
1-a,2-b,3-b,4-a,5-a,6-b,7-b,8-b,9-c,10-c

Compiled by Ramya Srinivasan, San Jose , CA
Illustration by Lalitha Venkatraman, Richmond VA

Leave a reply