Quiz – Maha Periyava

1. What was the birth name of Sri Sri Chandrashekarendra Saraswati Swamigal?
A. Venkatraman
B. Swaminathan
C. Rajagopalan

2. Name the birth-place of Sri Sri Chandrashekarendra Saraswati Swamigal.
A. Vellore
B. Villupuram
C. Cuddalore

3. Name the father of Mahaperiyava.
A. Subramanya Sastri
B. Neelakanta Sastri
C. Ganapathy Sastri

4. What did MahaPeriyava most importantly preach to the world?
A. Importance of Guru and Dharma
B. Importance of meditation
C. Importance of social service

5. ____________book contains a compilation of Mahaperiyava’s discourses in tamil.
A. Deivathin kural
B. Ammudha Uraigal
C. Jananeshwari

6. Sri Sri Chandrashekarendra Saraswati Swamigal’s parents hailed from _____.
A. Tamil Nadu
B. Karnataka
C. Kerala

7. Kanchi mutt is in ________ state?
A. Tamil Nadu
B. Karnataka
C. Kerala

8. Mahaperiyvava’s birth star is
A. Magham
B. Swathi
C. Anusham

9. What was Sri Sri Chandrashekarendra Saraswati Swamigal’s cousin name who was the 67th pontiff of Kanchi Mutt?
A. Lakshmanan
B. Lakshminathan
C. Subramanyan

10. How old was Sri Sri Chandrashekarendra Saraswati Swamigal when he embarked on a journey by foot from Rameshwaram to Ganges?
A. 20
B. 25
C. 30

Compiled by Ramya Srinivasan, San Jose CA
Answers:
1 – B, 2 – B, 3 – A, 4 – A, 5 – A, 6 – B, 7 – A, 8-C, 9 – B, 10 – B

 

Click here to take the previously published quiz on MahaPeriyava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *